Γερμανικά

Οι ξένες γλώσσες, άρα και η γνώση της Γερμανικής, βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας λόγω των διεθνώς παγκοσμιοποιημένων οικονομικών συνθηκών.

Ο Λούθηρος, το 1521, μετέφρασε το κείμενο της Αγίας Γραφής από τα ελληνικά στα γερμανικά, γεγονός που εξηγεί τις πολλές ομοιότητες στη δομή της Γερμανικής με την αρχαία αλλά και τη νέα ελληνική γλώσσα στο συντακτικό τους. Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το μύθο ότι η εκμάθηση της Γερμανικής είναι δύσκολη, τουλάχιστον όχι για τους Έλληνες.

Ανά τον κόσμο τα Γερμανικά ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλούντες ως μητρική γλώσσα και σχεδόν από 80 εκατομμύρια ως μη μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια πολλά εκ των οποίων  βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, και τα Ινστιτούτα Γκαίτε. Η Γερμανία έχοντας περίπου 350 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη.

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που επέβαλε ο Λούθηρος, των μεγάλων μουσουργών, του Μπετόβεν και του Μότζαρτ, των αδελφών Γκρίμ, των μεγάλων φιλοσόφων του Μάρξ και του Νίτσε. Η γλώσσα της χώρας που η οικονομία της είναι ο πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Αν τα Αγγλικά αποτελούν ένα “must”, τα Γερμανικά αποτελούν σίγουρα ένα “plus” σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκοσμιοποιούμενο περιβάλλον.

Αναζήτηση

Διευθύνση

Τιτάνων 4
Ελληνικό, Αθήνα 16777
Ελλάδα
210-9911671
Fax: 210-9911550

Θέση στο χάρτη

b1gb

Η σελίδα μας στο Fb

Copyright Alexandrion© 2014. All Rights Reserved.