ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

Το ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ’ Κ.Δ.Β.Μ.1, ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την διαρκή επιμόρφωση ενηλίκων, ανεξάρτητα από την ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης, το φύλο, την χώρα καταγωγής ή τη θρησκεία κ.τ.λ. με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Τα προγράμματα του Αλεξάνδρειου στοχεύουν στην αξιοποίηση όλων των δομών μάθησης και την σύνδεση ή επανασύνδεση των καταρτιζόμενων σ’αυτό με την εκπαιδευτική διαδικασία και τη δημιουργία μιας θετικής στάσης προς τη μάθηση, ενισχύοντας έτσι και τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.


Αυτό που κάνει το ‘Αλεξάνδρειον Κ.Δ.Β.Μ. να ξεχωρίζει είναι ότι οι καταρτιζόμενοί μας αποφοιτούν έχοντας πιστοποιηθεί σε τρεις τομείς:

(α) στην Αγγλική Γλώσσα, εφόσον θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Β1, Β2, C1, ή C2 ανάλογα με το επίπεδο που επιθυμούν, σε φορέα πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

(β) Στην Πληροφορική, εφόσον θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις Ι.Τ. Skills, Basic, από φορέα πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

(γ) Στις Βασικές Δεξιότητες στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, εφόσον θα λάβουν μέρος στην πιστοποίησή τους από φορέα πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και από άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

 √ Πτυχιούχοι Ξένων και Ελληνικών Πανεπιστημίων

 √ Εμπειρία στην διδασκαλεία

 √ Σύγχρονες αντιλήψεις περί Παιδαγωγικής

 √ Εκπαίδευση με σεμινάρια, διαλέξεις, εκπαιδευτικές συναντήσεις

 √  Μηνιαίος προγραμματισμός εμπλουτισμού της ύλης και των μαθημάτων με βάση τις τελευταίες διδακτικές εξελίξεις

Όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας σκεφτήκαμε πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Φυσικό και αυτονόητο είναι να θέλουμε και το ίδιο για τα παιδιά μας ξεκινώντας την μάθηση από μικρή ηλικία.

Η πολύχρονη πείρα μας, μας δίδαξε ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσει ένα  παιδί τις ξένες γλώσσες, τόσο ευκολότερο είναι να τις μάθει. Άλλωστε όλοι μπορούμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα σε οποιαδήποτε ηλικία την ξεκινήσουμε, αρκεί οι γνώσεις να μας δοθούν  με σωστό τρόπο, με διάθεση ενθάρρυνσης, με κατανόηση, επιβράβευση, υπομονή και επιμονή και κυρίως με αγάπη.

Η μεγάλη εμπειρία μας στο χώρο της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, πιστεύουμε ότι μας έχει κάνει ικανούς έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά σας αυτά που πραγματικά χρειάζονται από ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών για να  μπορέσουν να κατακτήσουν τη γνώση μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών.

Φίλοι γονείς, ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά, να συζητήσουμε, ώστε να αποφασίσετε υπεύθυνα, που θα εμπιστευτείτε με σιγουριά τα παιδιά σας.

Φιλικότατα

Νομικός Τσέρος

B.A., Dip. ED.

Iδρυτής

Επιτρέψτε μας να σας συστηθούμε.

Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα  Ξένων Γλωσσών και  Δια Βίου Μάθησης – Πληροφορικής  με μία παράδοση 20 χρόνων στα Νότια προάστια της Αθήνας.

Η Σχολή μας στο Ελληνικό – Τιτάνων 4, συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  και Cambridge Computer Centres της Αθήνας.

Το επιλεγμένο επιτελείο καθηγητών μας  αποτελείται από τους πλέον καταρτισμένους και έμπειρους του κλάδου, οι οποίοι με την τέλεια οργάνωση και υποστήριξη του υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των εργαστηρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και των Διαδραστικών Πινάκων τελευταίας τεχνολογίας,  εξασφαλίζουν τις τελευταίες 2 δεκαετίες την πρωτοπορία στην επιτυχία των σπουδαστών μας στις επίσημες εξετάσεις Cambridge E.S.O.L και Πληροφορικής,  Michigan, E.S.B., U.C.Lan, Goethe και Sorbonne.

Το «Αλεξάνδρειον» είναι ένας χώρος που οι μαθητές του χαίρουν ασφάλειας, αγάπης και πάνω από όλα οι μαθητές στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ χαίρουν του άπλετου σεβασμού όλων όσων εργάζονται εκεί.  Οι μαθητές μας δεν μαθαίνουν μόνο τη γλώσσα που διδάσκονται, μαθαίνουν και πώς να σκέφτονται σαν Άγγλοι, για παράδειγμα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ομιλητές τους ‘επί ίσοις όροις’ και να επικοινωνούν μαζί τους ουσιαστικά και όχι μόνο τυπικά.  Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός όλων όσων εργάζονται στο Αλεξάνδρειο.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης – Πληροφορικής ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ’ παρέχει μαθήματα των βασικότερων ευρωπαϊκών γλωσσών  (Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική) προετοιμάζοντας τους μαθητές του για όλα τα επίσημα πτυχία γλωσσομάθειας.  Επίσης το Κέντρο παρέχει και μαθήματα για την προετοιμασία υποψηφίων για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η χρήση των  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι μία από τις επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου.  Τα τμήματα διδασκαλίας είναι ολιγομελή και διαβαθμισμένα σε επίπεδα για την ομαλότερη και ταχύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων.  Υπάρχουν τα ταχύρρυθμα τμήματα για την απόκτηση διπλώματος σε ελάχιστους μήνες καθώς και τα θερινά τμήματα για την ταχύτερη εξέλιξη των μαθητών.  Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, το Αλεξάνδρειον έχει εξασφαλίσει συνεργασία με τον κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό πιστοποίησης στην πληροφορική Cambridge Computer Centre/Vellum , μια συνεργασία που εξασφαλίζει στους μαθητές μας, πέραν της άριστης εκπαίδευσης, το πλεονέκτημα να σπουδάζουν και να εξετάζονται στον οικείο χώρο της Σχολής τους.

Η επιτυχία των μαθητών είναι τεράστια και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ από τα υπόλοιπα εκπαιδευτήρια της περιοχής. Η γενική αρχή διδασκαλίας του ιδρυτή του κ. Νομικού Τσέρου αλλά και του υπόλοιπου διδακτικού προσωπικού είναι ότι οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα και να σκέπτοντε σε αυτήν και όχι να προετοιμάζονται απλά και μόνο  για κάποια πιστοποίηση γλωσσομάθειας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας εσωκλείουμε τα πληροφοριακά μας έντυπα και σας καλούμε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι με μια επίσκεψή σας στη Σχολή μας τα όσα αναφέρονται σε αυτά.

Είμαστε καθημερινά στη διάθεσή σας να κουβεντιάσουμε φιλικά και να σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητες που προσφέρει το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ για σπουδές στις Ξένες Γλώσσες και Πληροφορική, αλλά και για τις προοπτικές που δημιουργούμε για Πανεπιστημιακές Σπουδές και άμεση επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο μας.

 

Αναζήτηση

Διευθύνση

Τιτάνων 4
Ελληνικό, Αθήνα 16777
Ελλάδα
210-9911671
Fax: 210-9911550

Θέση στο χάρτη

b1gb

Η σελίδα μας στο Fb

Copyright Alexandrion© 2014. All Rights Reserved.